Wat is ambulante begeleiding?
Een ambulant begeleider helpt andere mensen in hun eigen omgeving. Dat is vooral bij mensen thuis. Maar de ambulant begeleider kan ook mee naar je werk of dagbesteding, de sportclub of mee om samen boodschappen te doen. Het is maar net waar jij moeite mee hebt.
Hulp bij dagelijkse handelingen en contacten
Het doel van de ambulante begeleiding is, dat jij jezelf beter redt. En dat je meer meedoet in de samenleving. We helpen je bijvoorbeeld met:
- Dagritme opbouwen
- Omgaan met geld en administratie
- Huishouden (afwassen, stofzuigen)
- Boodschappen doen, koken en eten
- Afspraken maken en nakomen
- Sociale vaardigheden en sociale contacten
- Een luisterend oor
- Werk of dagbesteding vinden
- Fitter worden (sport)
- En andere dingen waar jij aan wilt werken
Samen leren en ontdekken, in jouw tempo
In het eerste gesprek bekijken we samen wat jij nodig hebt. We bespreken wat jij moeilijk vindt en wat jij graag wilt leren. Daarna maken we jouw begeleidingsplan. Daarin staat hoe vaak we langskomen, wat we gaan doen en wat het doel is van onze begeleiding. Ben je het eens met jouw plan? Dan gaan we aan de slag. Samen leren en ontdekken in jouw tempo. Heb je nog andere hulpverleners? Dan werken we graag met hen samen. Als jij dat goed vindt, betrekken we ook familie.
Een vaste begeleider die jou kent
Van der Horst Zorg is een kleinschalige organisatie in Harderwijk. Wij vinden het belangrijk dat het klikt tussen jou en ons. Daarom krijg je een vaste begeleider. Dat voelt vertrouwd. Het fijne is ook dat je je verhaal maar één leer hoeft te doen. Is als jouw vaste begeleider ziek of met vakantie? Dan krijg je tijdelijk een andere begeleider. Zo gaat onze ondersteuning altijd door.
Samen zoeken naar een passende activiteit
Als je veel thuis zit, zie je weinig mensen. Hoe langer dat al duurt, hoe lastiger het wordt om iets te gaan doen. Wij helpen je actiever te worden. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn elke dag een wandeling te maken. Je ontmoet dan mensen en komt in de gezonde buitenlucht. Je kunt ook elke week een familielid opbellen. Stap voor stap bouwen we het op. Ergens koffiedrinken, of naar de bibliotheek.
Als je eraan toe bent, kan je ook denken aan dagbesteding. Samen vinden we de activiteit die bij jou past. Zoals dierverzorging, creatief bezig zijn of iets met muziek. We bieden zelf dagbesteding én sluiten aan bij organisaties en initiatieven in Harderwijk en Hierden.
Indicatie aanvragen? Wij helpen je
Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding heb je een WMO-indicatie nodig. De gemeente waarin je woont bepaalt of jij inderdaad ambulante begeleiding nodig hebt. Als dat zo is, krijg je een indicatie. Heb je nog geen indicatie, dan helpen we je met de aanvraag bij je gemeente.
Wil je jezelf graag beter kunnen redden?
Neem contact met ons op voor ambulante begeleiding.
Telefoon: 0341 - 23 07 69 , e-mail: info@vanderhorstzorg.nl.
Of vul het formulier hieronder in.